Recept
Zalm met courgette pasta
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram rauwe zalm
- 2 courgettes
- 100 gram ricottakaas
- 1 sjalotje
- 4 tomaten
- 2 el olijfolie
- 2 el pijnboompitten
- citroensap
- peper en zeezout
- 1 teen knoflook
- handje verse basilicum
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze:
- Snijd de courgette met een spirelli in slierten (of snijd de courgette in fijne stukjes).
- Sprenkel wat citroensap en olijfolie over de courgetteslierten en zet het apart.
- Snipper de sjalot, pers de knoflook, snijd de tomaten in blokjes en hak de basilicum fijn.
- Dep de zalmfilets aan beide zijden droog en voeg peper en zeezout toe aan de vis.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets aan beide zijden bruin. Zet het vuur voor ongeveer 5-7 minuten laag en keer de vis af en toe om.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, tomaat en basilicum op hoog vuur.
- Voeg de courgette toe en roerbak het geheel nog 8 minuten op een middelhoog vuur. Roer in de laatste minuut de ricottakaas erdoor en breng nog extra op smaak met zeezout en peper.
- Leg de courgettepasta op een diep bord met de gebakken zalm erbij.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 612
Koolhydraten: 19,5 gram
Eiwitten: 45 gram
Vetten: 38 gram
Vezels: 5,5 gram