Recept
Tortilla met groenten en avocadosaus
Ingrediënten voor 2-3 tortilla’s:
Tortilla (3 stuks)
Vulling
- 1/2 avocado
- 1/2 paprika
- 75 gram sla naar keuze
- 1 tomaat
- 2 el Hüttenkäse
- 1 el chilivlokken
- 1 scheutje citroensap
- 1/2 el olijfolie
- peper en zeezout
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze:
- Kluts het ei met het amandelmeel en schenk, al roerende, steeds kleine beetjes melk erbij tot een mooi beslag. Breng het beslag op smaak met kruiden naar wens.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak stuk voor stuk enkele tortilla’s (gemiddeld 3 stuks met dit beslag).
- Leg de tortilla’s apart. Deze tortilla’s kun je prima een dag eerder maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
- Snijd de avocado in blokjes en prak de Hüttenkäse, het citroensap, wat olijfolie en de chilivlokken erdoor tot een saus. Breng op smaak met wat peper en zeezout.
- Snijd de paprika en de sla in reepjes en de tomaat in blokjes.
- Verdeel de avocadosaus en de groenten over de tortilla’s en vouw ze dicht.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 613
Koolhydraten: 14 gram
Eiwitten: 24 gram
Vetten: 50 gram
Vezels: 11 gram