fbpx

Recept

Roerei met paddenstoelen en ricotta

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 eieren
  • 2 el ricotta
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • 1/2 el kokosolie
  • 30 ml volle melk
  • 5 gram verse basilicum
Recept roerei met paddenstoelen en ricotta - gezonde en lekkere lunch

Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze:

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken.
  2. Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten.
  4. Klop de eieren in een kommetje los met de melk.
  5. Draai het vuur hoog. Schenk het ei in de pan en roer goed met een spatel. Blijf roeren tot het ei gestold is. Bestrooi daarna met peper en zout.
  6. Draai het vuur uit maar laat de pan op het vuur. Roer de ricotta door het roerei.
  7. Schep het roerei op een bord en garneer met de verse basilicum.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 308
Koolhydraten: 8,5 gram
Eiwitten: 24 gram
Vetten: 18 gram
Vezels: 9,5 gram