Recept
Kabeljauw met verse groenten en rijst
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 stukken kabeljauwfilet
- 240g zilvervliesrijst
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 300g wortels
- 300g broccoli
- 200ml kokosroom
- 2tl kurkuma
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze:
-
- Was de prei, wortels en broccoli. Snijd de prei in ringen en de wortels en de broccoli in stukjes.
- Pers de knoflook uit.
- Kook in een pan met water en zout de zilvervliesrijst gedurende 15 minuten, samen met de wortels Voeg na 5 minuten ook de broccoli toe.
- Doe ondertussen wat olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook en de prei.
- Doe wat zout en peper op beide zijden van de kabeljauwfilet en voeg deze na een paar minuten toe in de koekenpan.
- Bak de kabeljauwfilet 2 minuten aan beide zijden.
Voeg daarna de kokosroom toe en breng op smaak met kurkuma, zout en zwarte peper. - Doe de deksel op de pan en laat het vismengsel nog 5 minuten stoven.Als de rijst en groenten gekookt zijn, giet je deze af.
- Meng de rijst, wortels en broccoli met het vismengsel en roer nog even goed door.
Voedingswaarden:
Kcal: 398
Koolhydraten: 23 gram
Eiwitten: 29 gram
Vetten: 20 gram
Vezels: 7 gram