fbpx

Recept

Gerookte zalm met sperziebonen en bosui

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram gerookte zalm
  • 200 gram schone sperziebonen
  • 100 gram bosui,in stukken van 3 cm
  • 40 gram amandelen, grof gehakt
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
Recept Gerookte zalm met sperziebonen en bosui - makkelijk lekker en gezond

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze:

  1. Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook.
  2. Verwarm de oven op 230C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Kook de sperziebonen en bosui 5 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af en meng met de olijfolie in een kom.
  4. Leg de groenten op de bakplaat en bestrooi met peper en zout. Rooster 5-8 minuten in de oven.
  5. Meng ondertussen de grove mosterd met de extra vierge olijfolie en de appelciderazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Leg de geroosterde groenten op een bord en leg daar de warmgerookte zalm op. Schep de dressing over het gerecht en garneer met de amandelen.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 563
Koolhydraten: 11 gram
Eiwitten: 36 gram
Vetten: 40 gram
Vezels: 11 gram