Recept
Chili con carne
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram rundergehakt
- 200 gram kidneybonen
- 2 groene paprika’s
- 300 gram tomatenblokjes
- 140 gram mais
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 stengels bosui
- 2 el appelciderazijn
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 tl gemalen koriander
- Verse koriander
Bereidingstijd: 40 minuten
Bereidingswijze:
- Snijd de paprika’s in kleine blokjes. Snijd de knoflook, rode peper en bosui fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem en fruit de knoflook, de rode peper en de bosui 3 – 4 minuten.
- Voeg de specerijen toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg het rundergehakt toe en bak 5 minuten. Roer af en toe door. Als je het gehakt even laat bakken wordt het lekker bruin en iets krokant.
- Voeg de kidneybonen en de groene paprika toe en bak nog 5 minuten.
- Voeg de tomaten uit blik toe en roer goed.
- Draai het vuur laag en laat de chili 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de zilvervliesrijst in ruim water met zout.
- Breng de chili op smaak met de appelciderazijn, peper en zout.
- Schep de rijst op een bord en schep daar de chili op en garneer naar wens met verse koriander
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 648
Koolhydraten: 29 gram
Eiwitten: 46,5 gram
Vetten: 31 gram
Vezels: 16,5 gram