fbpx

Recept

Zalm met courgette pasta

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gram rauwe zalm
  • 2 courgettes
  • 100 gram ricottakaas
  • 1 sjalotje
  • 4 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • citroensap
  • peper en zeezout
  • 1 teen knoflook
  • handje verse basilicum
Recept Zalm met courgettepasta - gezond lekker en makkelijk

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:

  1. Snijd de courgette met een spirelli in slierten (of snijd de courgette in fijne stukjes).
  2. Sprenkel wat citroensap en olijfolie over de courgetteslierten en zet het apart.
  3. Snipper de sjalot, pers de knoflook, snijd de tomaten in blokjes en hak de basilicum fijn.
  4. Dep de zalmfilets aan beide zijden droog en voeg peper en zeezout toe aan de vis.
  5. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets aan beide zijden bruin. Zet het vuur voor ongeveer 5-7 minuten laag en keer de vis af en toe om.
  6. Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, tomaat en basilicum op hoog vuur.
  7. Voeg de courgette toe en roerbak het geheel nog 8 minuten op een middelhoog vuur. Roer in de laatste minuut de ricottakaas erdoor en breng nog extra op smaak met zeezout en peper.
  8. Leg de courgettepasta op een diep bord met de gebakken zalm erbij.

Voedingswaarden per persoon:

Kcal: 612
Koolhydraten: 19,5 gram
Eiwitten: 45 gram
Vetten: 38 gram
Vezels: 5,5 gram