Recept
Gerookte zalm met sperziebonen en bosui
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram gerookte zalm
- 200 gram schone sperziebonen
- 100 gram bosui,in stukken van 3 cm
- 40 gram amandelen, grof gehakt
- 2 el grove mosterd
- 1 el olijfolie
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el appelciderazijn
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze:
- Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook.
- Verwarm de oven op 230C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Kook de sperziebonen en bosui 5 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af en meng met de olijfolie in een kom.
- Leg de groenten op de bakplaat en bestrooi met peper en zout. Rooster 5-8 minuten in de oven.
- Meng ondertussen de grove mosterd met de extra vierge olijfolie en de appelciderazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de geroosterde groenten op een bord en leg daar de warmgerookte zalm op. Schep de dressing over het gerecht en garneer met de amandelen.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 563
Koolhydraten: 11 gram
Eiwitten: 36 gram
Vetten: 40 gram
Vezels: 11 gram