Recept
Pasta met kruidige aubergine ricotta saus
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram volkoren pasta
- 200 gram ricotta
- 1 aubergine
- 3 tomaten
- 1 tl harissa kruiden
- 1 el olijfolie extra vierge
- zout en peper
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
- Snijd de aubergine en tomaat in kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op hoog vuur.
- Bak de aubergine in 5-6 minuten rondom goudbruin.
- Voeg de harissa toe en roer goed door. Voeg de tomaten toe, meng goed en laat nog 4-5 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en roer de ricotta en pasta door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 483
Koolhydraten: 35 gram
Eiwitten: 24 gram
Vetten: 22 gram
Vezels: 12 gram