Recept
Kikkererwten stoofschotel met spinazie
Ingrediënten voor 4 personen:
- 700 gram gekookte kikkererwten
- 300 gram verse bladspinazie
- 400 ml water
- 350 gram tomato frito
- 1 teentje knoflook
- 1 snee oud brood
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel ras el hanout
- 1 laurierblaadje
- olijfolie
- zout & peper
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze:
-
- Verwarm in een kleine koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak, als de olijfolie warm is de snee brood aan beide zijden, totdat deze bruin is.
- Neem de snee brood uit de pan en doe deze in een vijzel. Maal dit fijn samen met een teentje knoflook, paprikapoeder en ras el hanout en een eetlepel gekookte kikkererwten.
- Vervolgens verwarm je 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan. Als de olie warm is voeg je het mengsel toe. Doe hier 400ml water en 350g tomato frito bij en een laurierblaadje. Meng alles goed door elkaar en voeg de gekookte kikkererwten toe.
- Als alles goed gemengd is voeg je de verse bladspinazie toe. Doe dit in kleine hoeveelheden. Zodra de spinazie geslonken is voeg je meer toe, totdat alle 300g is toegevoegd. Roer regelmatig door en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Als alle spinazie is geslonken, laat je het gerecht met een deksel op de pan nog 2 minuten op laag vuur verder garen.
Serveer dit gerecht met geroosterd brood of toast.
Voedingswaarden:
Kcal: 395
Koolhydraten: 41 gram
Eiwitten: 18 gram
Vetten: 14 gram
Vezels: 19 gram